Specijalizovani za grčka ostrva i Kipar

Skijanje


Zima je period kome se najviše raduju ljubitelji zimskih sportova i deca.

Zimovanje postaje sve popularniji vid odmora i rekreacije. Velika i raznovrsna ponuda ski centara zadovoljava ukuse skijaša svih kategorija. Od Bugarske gde se izdvajaju skijaški centri Bansko, Borovec i Pamporovo, preko Italije, Slovenije, Austrije, Švajcarske i Jahorine u Republici Srpskoj do Srbije i naših planina koje nude veliki broj sadržaja podređen zimskim sportovima.

Bugarska je država čija je teritorija smeštena u region koji je i geografski i istorijski izuzetno interesantan. Na relativno malom prostoru smenjuje se toliko različitih pejzaža, prirodnih lepota, klimatskih uslova...u kombinaciji sa kulturnim ostacima bogate prošlosti, da svakako nije čudno što danas ova zemlja predstavlja vrlo poželjnu i perspektivnu turističku destinaciju.
Preko 9 miliona turista godišnje, uglavnom iz Evrope, poseti neku od mnogobrojnih atrakcija u Bugarskoj. Prirodna uslovljenost daje najbolji rezultat – Bugarska je zbir destinacija koje su posećene gotovo tokom cele godine.
Naravno, prvenstveno su posećene primorske destinacije rasute na oko 370 km obale Crnog mora, od kojih su neke poslednjih decenija izrasle u moćne gradove-hotele, kao što su Sunčev breg, Sozopol, Nesebar, Primorsko. I može se reći da je zapravo sve ostalo u senci ovakvog doživljaja - jer upravo je dodir sa bogatom tradicijom, gostoprimstvom, uživanjem u ukusima i mirisima, bojama predela, zemlje i neba, čistog vazduha...ono za čime se svesno ili nesvesno traga na putovanjima bez obzira koliko ona trajala ili kakav je bio prvobitni cilj ili izgovor za dolazak.
Korisne informacije:
Glavni grad:Sofija
Veći gradovi: Plovdiv, Varna, Burgas
Vožnja:desnom stranom
Vremenska zona:UTC+2 i UTC+3
Novčana jedinica:Lev (BGN), 1 EUR = 1.95 Lev
Struja:220V, evropski standard