Specijalizovani za grčka ostrva i Kipar


Olimpska regija

Hoteli

& cenovnici

detaljnije 》

Regija koja ima obalu dugu oko 70km sa uređenim peščanim plažama za svačiji ukus.

Paralija, Litohoro, Leptokarija, Platamon, Nei Pori... Pod jednim imenom znani su kao Olimpska regija. Reč je o nekoliko malih ali i predivnih letovališta na severoistoku Grčke, u oblasti Pieria čiji je centar prelepi gradić Katerini. Sa istoka obalu Pierie zapljuskuju vode Egejskog mora a sa zapada je štiti veličanstveni Olimp sa svojim uzbudljivim vrhovima. Po mitologiji Olimp je bio sedište bogova, dok su lepotu podnožja prvi upoznali Tračani po čijem plemenu Pieri je i cela oblast dobila ime. Prepoznatljiva je i po više nego uspešnom razvoju eko-turizma. Leti je zbog skoro 70 kilometara dugih i medjusobno povezanih peščanih plaža, kao i čistog mora raj za kupače. Proleće i jesen su uglavnom u znaku ljubitelja alpinizma, dok je zima rezervisana za uživanja na snegu. Atrakcija za turiste su i mnogobrojna arheološka nalazišta i posebno gradić Litohoro koji je praktično uklesan u stene Olimpa.

Zašto Olimpska regija?

  • jer je najbliža i najpopularnija regija u našem narodu,
  • jer ima skoro 70 km dugu peščanu obalu,
  • jer je blizina i povezanost sa Solunom prednost za one koji vole šoping,
  • jer regija ima veliki broj sadržaja za noćni provod pa će i ljubitelji zabave uživati,
  • jer treba okusiti kuhinju koja je specifična za ovaj deo grčke.

Prosečna temperatura u °C MAJ JUN JUL AVG SEP
Dnevna temperatura 20 25 27 30 26
Temperatura mora 22 23 26 27 25

PARALIJA
Na oko 70 km južno od Soluna je vrlo lep grad Katerini a još 6 km dalje, na obali mora, najpopularnije letovalište severne Grčke, Paralija. Iako je relativno mlad grad, već je postao omiljeno mesto odmora turista iz raznih zemalja, različitog uzrasta i različitih materijalnih mogućnosti. Paralija može da opravda svačija očekivanja. Obala u njenoj regiji, bogato je prekrivena peskom sa plažama dugačkim i po nekoliko kilometara.Odmor u ovom čuvenom letovalištu može da bude moran ali i vrlo aktivan i nikoga neće ostaviti ravnodušnim .

OLYMPIC BEACH
Mesto predstavlja obalsku zonu u neposrednoj blizini Paralije. Ovim imenom se naziva i mesto koje je tu niklo. Najpoznatija je plaža dugačka više od 5 kilometara, sa belim peskom čistim morem i postepenim ulaskom u vodu. Obiluje apartmanima, hotelima, restoranima i noćnim provodom pa je omiljeno mesto odmora posebno omladine.

LEPTOKARIJA
Bez obzira na blizinu mnogih istorijskih spomenika, Leptokarija je poznata kao omiljeno mesto odmora. Zahvaljujući svom položaju jedna je od najsunčanijih tačaka Grčke. U njoj se mogu naći idealni uslovi za odmor: dinamika ili mir, komfor, dobre usluge i prijatne uspomene kojih će se svako rado sećati. Boravak upotpunjuju peščano-šljunkovita plaža, toplo more i opuštanje u podnožju legendarnog Olimpa.

PLATAMON
Ovo je letovalište podno Olimpa, koje do danas čuva vizantijsko utvrdjenje iz 14. veka. U podnožju ovog zamka je čista peščana uvala sa raskošnom plažom idealnom, zbog prijatne klime i postepenog ulaska u vodu, za porodice sa decom. Letovalište je snabdeveno svime što omogućava prijatan odmor.

NEI PORI
Nei Pori se nalazi juzno od Platamona. Prelepo uređenu peščanu obalu zapljuskuje smaragdna, topla i bistra voda severnog Egeja. Samo mesto karakterišu vrlo široke ulice, uređeni trgovi i brojna igrališta za decu. Ovo prijatno podolimpsko mesto nudi veliki izbor sveže ribe u lepo uređenim tavernama, i odličan provod u barovima. Nei Pori je letovalište na samom kraju Pierie.