Specijalizovani za grčka ostrva


Sivota

Hoteli

& cenovnici

detaljnije 》

Sivota je slikovito mesto na Jonskoj obali Grčke. Nalazi se na samo pola sata vožnje od mesta Igumenica, glavnog grada regije Tesprotia, kojoj i Sivota pripada. Sivota je izgrađena u idiličnom pejzažu zelenih brda koji je okružuju i neverevatnog zaliva sa ostrvima koji podseća na norveške fjordove, sa kristalno čistom vodom i prelepim plažama, privlači u ovu regiju hiljade turista godišnje, iz Grčke i iz inostranstva.
Gradić je poznat još od antičkih vremena, jer istorijska istraživanja povezuju ostrva zaliva sa Tucidovim ostrvima, na kojima se, između ostalog, vodila bitka između Krfljana i Korinćana 433. godine pre Hrista, tokom Peloponeskog rata.
Od ruralne naseobine, što je do nedavno bila, Sivota se evoluirala je poslednjih godina u važno odmaralište. Divne plaže Veliki i Mali pesak, Bella Vraka i druge, organizovana marina i odlična turistička infrastruktura, privlače lokalce i turiste.
Sivota nudi brojne mogućnosti za rekreaciju za posetioce kao što je ronjenje, jedrenje, ekskurzije brodom do Paksosa, Parge i okolnih mesta. Priroda je svakako obdarila ovaj kraj i učinila ga uzbudljivim njegovim posetiocima.