POVRATAK NA NIVO:

ATIKA PELOPONEZ POROS

Destinacija
ATIKA PELOPONEZ POROS

Najjužniji deo kontinentalne Grčke kolevka je evropske civilizacije. Prijatnom klimom i odličnom pozicijom između Jonskog i Egejskog mora, Atika i Peloponez su privlačani još od antičkih vremena. Peloponez je odlicno povezan sa Atinom preko Korintske prevlake i sa zapadnom Grčkom preko mosta Rio-Antirio, njegove plaže su danas omiljena destinacija brojih turista, pre svih Grka.
Atika je istorijski region Grčke koji obuhvata i Atinu, njen sadašnji glavni grad. Ovaj region je smešten na poluostrvu Atika, koji ulazi u Egejsko more. Danas tu postoji moderna periferija Grčke, takođe nazvana Atika, koja označava širi pojam pošto uključuje i nekoliko ostrva, kao i deo Peloponeza.Istorija Atike je od antičkih vremena usko povezana sa Atinom, jednim od najznačajnijih gradova antičkog sveta.
Poros je malo ostrvo u Egejskom moru koje pripada grupi Saronskih ostrva. Nalazi se u blizini Atine ( oko 50km vazdušno),  te je veoma popularna destinacija za odmore. Ostrvo je razuđenje obale sa velikim brojem malih zaliva i skrivenih plaža i idealno je za one koji žele  miran porodični odmor. Poljoprivreda i pomorstvo su tradicionalna zanimanja ostrvskog stanovništva, pogotovo uzgajanje vinove loze i maslina.

Aranžman

Preporučujemo i sledeće destinacije

Budimo u kontaktu

Turistička agencija Mediteraneo Vam stoji na usluzi i poziva Vas da nas posetite u našim poslovnicama

  • Poslovnica Novi Beograd Bul. Mihaila Pupina 10v
  • Tel: (+ 381 11) 2144 144
  • Email: info@mediteraneo.rs

Najčešća pitanja

Email bilten

Ukoliko želite redovno da primate na Vaš email sve aktuelne informacije o programima i uslugama koje nudimo, unesite vašu email adresu ...

Budite obavešteni iz prve ruke. Nikada ne šaljemo SPAM !